Efectuează rapid o

Aida Stănescu

Ce e masajul pentru mine?
Un mod de viață. O înțelegere profundă a faptului că trupul nostru are nevoie de atingere, care poate fi relaxantă, blândă, tandră (tandrețea este cea mai delicată formă de iubire), vindecătoare.

Am devenit maseur având nevoie de masaj. În 2007 am fost la un osteopat. M-a învinețit. Am zăcut 2 săptămâni. Atunci m-am întrebat dacă se poate si altfel...... mai blând. Pe atunci nu știam că există masajul Suedez, și nici ce efecte minunate are presopunctura și reflexoterapia. Viața mi-a răspuns tare frumos și am cunoscut oameni extraordinari, maseuri și terapeuți, de la care am învățat diverse tehnici.

Dar mai întâi am primit masajul. Apoi am început să studiez singură. Asiduu. Și practicam pe cei din familie, prieteni și colegii de la birou. Mi s-a spus că am o atingere blândă si mâini puternice pentru cât sunt de mică (157 cm înălțime ).

Foarte important: nu poți fi terapeut maseur cu adevărat dacă nu iubești ce faci, dacă ai o etică, valori umane bine definite în interior. Pentru ca cel căruia îi oferi atingerea ta este vulnerabil în acele momente. Între client/pacinent și maseur/terapeut se creează o comunicare bazată pe încredere, deschidere și respect. Sunt esențiale. Dacă nu ar fi așa..... a doua oară nu te mai caută. Pur și simplu.

Experiență si studii:
- am lucrat în resurse umane 7 ani și în contabilitate încă 9 ani
- pe parcursul a 15 ani am urmat diferite cursuri de dezvoltare personală și terapii complemetare (qi gong, thai chi, nlp - coaching, aplicabilitatea valorilor umane în viața de zi cu zi, antreprenoriat și psihoterapie) și tot de atâția ani practic arta masajului ca profesie și hobby.