Efectuează rapid o

Alexandru Măzăreanu

Ca și absolvent al facultăților de Educație Fizică și Sport și Kinetoterapie din cadrul UNEFS am beneficiat de cea mai bună inițiere pe care un viitor terapeut o poate avea in domeniul care îl pasionează și în meseria pe care și-a dorit întotdeauna să o practice: aceea de a ajuta oamenii din punctul în care medicina clasică nu o mai poate face.

Cu toate acestea, în momentul în care am început să interacționez cu pacienții am înțeles cât de mult mai am de fapt de învățat, am înțeles că trebuie să îți pese cu adevărat în așa fel încât să găsești adevăratele cauzele ale problemei, nu să tratezi doar efectele acesteia. Consider că doar așa poți obține rezultate de durată.

Premisa de la care am plecat întotdeauna și care se regăsește și principiile de bază ale osteopatiei este aceea că “organismul uman reprezinta un întreg, în care toate organele și sistemele sunt interdependente“. De aceea, în anul 2016 am început participarea la cursuri de osteopatie structurală oferite de OMT Londra unde am obținut certificări în osteopatie structurală.

De la osteopați cu experiență (Peter King, Jimmy Michael, Giles Gyer, Marie-Laure Osty, Gianluca Ceino, Dan Mezei) am descoperit ce înseamnă cu adevărat această metodă de diagnoză și tratament, precum și importanța tehncii pentru îndepartarea disfuncțiilor structurilor craniului, coloanei, coastelor, bazinului, sacrului, articulatiilor, aparatului musculo-ligamentar si fascial.

Am avut deosebita ocazie de a invăța și trata alături de dr. Cristian Răchitan considerat in top 5 diagnosticieni din lume.

Pentru că perfecționarea trebuie să fie continuă și pentru că un tratament complet și eficient al unei afecțiuni reprezintă de multe ori o combinație a mai multor științe și tehnici, în anul 2018 am decis să aprofundez în cadrul DGS Academy tehnicile de mobilizare a nervilor periferici și a punctelor trigger. Dacă inițierea a fost realizată sub instruirea prof. dr Robert Donatelli, partea de aprofundare în cadrul DGS Academy m-a condus la absolvirea primelor 3 module și la reușita de a fii primul terapeut român care obține aceste rezultate: AICI

Thomas Mann spunea că “și durerea are hotarele ei”. Așa că vă invit la sedințele mele de terapie pentru a pune punct durerilor care v-au acaparat viața de zi cu zi.