2 Addon-uri gratuit la orice masaj pentru cuplu achiziționat în luna februarie

Kinetoterapie

Important de știut


Kinetoterapie, ortografiată și chinetoterapie, denumită și chineziterapie sau kinetologie medicală este un tip de gimnastică medicală, care înseamnă, etimologic, terapia prin mișcare. Se folosește pentru recuperare medicală și constă, pe lângă efectuarea unor exerciții, într-un ansamblu de tehnici și metode aplicate în funcție de fiecare persoană și afecțiunea pe care o prezintă.

Kinetoterapia face parte din medicina fizică și studiază mecanismele neuromusculare și articulare care îi asigură omului activitățile motrice normale. Are la bază mișcarea efectuată prin programe de recuperare medicală bine structurate, ce au ca scop refacerea unor funcții diminuate.

O ședință de kinetoterapie începe prin evaluarea pacientului din punct de vedere motric și muscular, deoarece un kinetoterapeut alege cele mai potrivite programe de exerciții care stimulează mușchii pacientului.

Important de știut
Cum se desfașoară o ședință
Cum se desfașoară o ședință


Stresul cotidian și bolile afectează musculatura, dar prin kinetoterapie aceasta se poate regenera.

Obiectivele kinetoterapiei se referă, în primul rând, la redobândirea forței musculare și a capăcității de a face efort, la redobândirea controlului și a echilibrului muscular, la îmbunătățirea legăturii dintre creier și mușchi, precum și la corectarea traumatismelor.

Toate aceste obiective au un scop comun, acela de a restaura funcțiile normale ale nervilor, normalizarea digestiei, a mișcării, a funcțiilor endocrine, a imunității sau chiar a funcțiilor unor organe.

Cu toate acestea, kinetoterapia nu poate vindeca boli precum diabetul, boli ale inimii sau cancer, dar le poate preveni.

Ce tratează kinetoterapia?


Kinetoterapia stimulează întregul potențial al corpului pentru a elibera energie, tocmai de aceea kinetoterapeutul încearcă să stimuleze pacientul din trei sau chiar patru perspective: cea fizică, chimică, emoțională și deseori spirituală.

În cadrul ședințelor de kinetoterapie, pe lângă stimularea fizică, kinetoterapuetul caută anumite dezechilibre ale organismului care stau, de obicei, în spatele problemelor de sănătate.

Ce tratează kinetoterapia?
Tehnici utilizate în kinetoterapie
Tehnici utilizate în kinetoterapie


Kinetoterapeuții susțin că fiecare mușchi are o legătură directă cu un organ, iar atunci când un mușchi este slabit sau imobilizat pot apărea disfuncții și la nivelul organelor.

Tehnicile utilizate în kinetoterapie variază în funcție de boala pacientului, însă de cele mai multe ori kinetoterapia ajunge să combine partea de exerciții fizice cu presopunctura, cu masajul limfatic, cu sfaturile nutriționale sau chiar cu manevre pentru scăderea hipertoniei musculare.

Consultație și pregătire program individual de recuperare – 50 lei
– Ședința (cu durată de 30 min) – 80 lei
– Ședința (cu durată de 60 min) – 130 lei

Kinetoteraie pentru gravide (cu durată de 30 min) – 110 lei
– Ședință kinetoterapie gravide grup maxim 4 persoane (durată ședintă 60 min) – 100 lei

Kinetoteraie pentru copii indiferent de patologie (durată ședintă 30 min) – 60 lei

Masajul sugarului ( durată ședintă 20 min) – 50 lei

Abonament kinetoterapie pentru slabire
– kinetoterapie 60 min și drenaj limfatic 30 min , perioadă 3 luni, de 3 ori pe săptămână – 4700 lei

Pachete
– 10 ședințe kinetoterapie (durată sedință 30 min) – 650 lei
– 10 ședințe kinetoterapie (durată sedință 60 min) – 1100 lei
– 10 ședințe kinetoterapie pentru gravide (durată sedință 30 min) – 950 lei
– 10 ședințe kinetoterapie pentru copii (durată sedință 30 min) – 400 lei

Newsletter Urban Masaj

Newsletter

Prin abonare confirmați că aveți peste 18 ani și ați citit politica de confidențialitate împreună cu termenii și condițiile