Efectuăm actualizări la prețuri în acest moment! Posibil în unele pagini să fie afișat prețul vechi. Solicitați prețul nou la recepție!

Terapia Trigger point

Terapia Trigger point 1

Trigger point (terapia punctului de declanșare), este o terapie alternativă, care include concentrarea asupra detectării și eliberării punctelor de declanșare.

Punctele de declanșare sunt cele care produc durere atunci când sunt comprimate, acestea fiind situate în corpul muscular sau fascie. În multe cazuri, aceste puncte de declanșare se formează că urmare a unei traume musculare.  Pentru a elibera punctele de unde pornește durerea, pot fi utilizate numeroase tehnici, precum chiropractica, osteopatia, masaj și terapia cu ace.

Acupunctură tradițională Vs Terapia punctelor trigger

Dry needling este o formă obișnuită de terapie, o tehnică ce implică introducerea unui ac în punctele specifice trigger.

Terapia Trigger point nu ar trebui confundată cu acupunctura clasică, această fiind o formă de medicină tradițională chineză, ce implică folosirea acelor pentru a stimula anumite puncte din corp să se conecteza cu căile ce transporta energia “chi” (energia vitală) în întreg corpul fizic.

În timp ce există o suprapunere între punctele trigger și punctele de acupunctură, terapia punctelor trigger  nu se concentrează pe îmbunătățirea fluxului de chi. În plus, în timp ce acupunctura este folosită pentru a trata o gamă largă de probleme de sănătate, terapia trigger point este utilizată în primul rând pentru tratamentul tulburărilor musculo-scheletice.

Terapia Trigger point 2

În medicină alternativă, terapia puntelor trigger este utilizată pentru a trata o serie de afecțiuni cronice de durere, incluzând:

  • Dureri articulare;
  • Dureri lombare;
  • Dureri de cap, migrene;
  • Dureri de spate;
  • Dureri de călcai;

Se aplică și în cazul osteoratritei, leziunilor sportive, sciatica și sindromul tunelului carpian.

Fiecare mușchi din corp are puncte de declanșare potențiale care pot fi activate de suprasolicitarea musculară, inflamație, traume, dezechilibre electrolitice, infecții și dureri.

Aceste puncte de declanșare pot provoca dureri asupra mușchilor afectați sau pot radia într-o altă zonă a corpului. Alte puncte de declanșare sunt simțite numai atunci când mușchiul este palpat direct de către terapeut.

Factorii care sunt menționați frecvent că fiind predispoziția la formarea punctului de declanșare includ: decondiționare fizică, stresul mecanic repetitiv, dezechilibrul mecanic (diferența dintre membrele inferioare), carență de vitamine, insomnie, tulburări ale articulațiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter Urban Masaj

Newsletter

Prin abonare confirmați că aveți peste 18 ani și ați citit politica de confidențialitate împreună cu termenii și condițiile