2 Addon-uri gratuit la orice masaj pentru cuplu achiziționat în luna februarie

Reiki – energie, echilibru, pace

Reiki – energie, echilibru, pace 1

Reiki este una din cele mai frumoase și accesibile cai de regăsire a echilibrului interior.

Este oare cineva care sa nu-și dorească sa trăiască în permanenta o stare de bine? Iar când spun stare de bine, nu ma refer la o simpla senzație de plăcere trecătoare, ci la acel sentiment profund de liniște și împlinire. Vorbesc de acea stare care sta la baza tuturor stărilor emoționale prin care treci de-a lungul zilei.

Reiki a fost descoperit și dezvoltat în secolul al XIX-lea de călugărul budist japonez Dr. Mikao Usui și este unul din instrumentele cu ajutorul căruia poți accesa și menține aceasta stare de bine.

Ce este Reiki

Reiki este o metoda de vindecare prin punerea palmelor și în același timp o cale de evoluție spirituala, prin care omul poate accesa Sursa Universala de Energie la care suntem cu toții conectați și fără de care nu am putea trai. Prin practica Reiki aceasta conexiune se îmbunătățește și ai acces la Sursa Universala de Energie într-un mod mult mai eficient.

Altfel spus, prin practica Reiki circulația energiei prin corp este amplificata, ajutând astfel la eliminarea blocajelor energetice din corpul tău.

Reiki îți oferă:

* o practica de relaxare a mintii;

* un tratament neinvaziv, de preventie si de echilibrare energetica;

* o modalitate eficienta pentru a abandona vechi obișnuințe sau dependente;

* îmbunătățește calitatea vieții;

* îmbunătățește relațiile cu ceilalți;

* îmbunătățește relația cu noi înșine, poate cea mai importanta.

Dupa spusele lui Mikao Usui, metoda lui este una originala ce are la baza puterea naturala a Universului:

“Reiki este înțelepciune combinata cu energie; ne conectează la Lumina, ne stimulează creșterea, ne echilibrează din punct de vedere fizic și spiritual, ne poate vindeca cele mai adânci răni și poate sa scoată la iveala potențiale nebănuite ale ființei noastre. Reiki este suportul pentru sănătatea optima a corpului. El este un vehicul către adevărul nostru interior, care ne îndrumă către fericire, iar fericirea nu este altceva decât vindecare”.

Energia Reiki

Nu de puține ori se discuta în diverse contexte, tehnici sau terapii despre “energie”, pe care unii o numesc bio-energie, alții o numesc Lumina, Prana sau Chi. Pe de alta parte, numele Reiki este o ideograma care se traduce astfel: REI = spirit miraculous, divin și KI = energie vitala, suflarea vieții. Realitatea este ca indiferent de denumire, energia este aceeași.

Diferența dintre sistemele spirituale ce folosesc aceeași energie vitala a vieții este modul de preluare a acesteia și modul de utilizare. De exemplu, în Qi Qong, Tai Chi, Tao, energia este luata din atmosfera, din natura, de la stele, etc. In creștinism este luata prin rugăciune, prin împărtășanie, prin apa sfințită de la preot, care acces direct la Sursa Universala (Duhul Sfânt), iar prin Reiki ai, de asemenea, acces direct la Sursa.

Cum funcționează Reiki

Prin practica Reiki se lucrează simultan la nivel mental—modul nostru de a gândi și de a ne raporta la lume (prin practicarea celor 5 principii Reiki) și la nivel energetic, emoțional și fizic (prin metoda punerii palmelor pe corp).

Metoda Reiki consta în practicarea și trăirea zilnica a principiilor Reiki și aplicarea zilnica a autotratamentului (metoda punerii palmelor pe zonele din corp unde sunt poziționați principalii centri energetici, numiți chakre).

In practica terapeutica, practicantul se acordează la energia universala a vieții (Reiki), iar apoi, prin punerea palmelor, facilitează și celorlalți intrarea în rezonanta cu aceasta.

Prin tratamentul Reiki, se permite creșterea vibrației energetice a persoanei și înlăturarea blocajelor mental-emoționale și a energiilor dense, uzate, de joasa vibrație.

Iata care sunt Principiile Reiki, numite de Mikao Usui ca fiind “inima practicii Reiki”:

 “Doar astăzi…

            Nu te înfuria.

            Nu-ți face griji.

            Cinstește-ți părinții, pe profesori și pe oamenii în vârstă.

            Câștigă-ți traiul în mod cinstit.

            Arata-ți recunoștința fata de toate ființele vii”.

Vindecarea prin practica Reiki Usui este privita din perspectiva tratării, identificării, înțelegerii și integrării cauzelor spirituale care au dus la apariția manifestărilor fizice. Se acorda astfel o mare importanta vindecării spiritului, prin practica constanta a celor 5 principii Reiki. Vindecarea corpului fizic poate apărea ulterior vindecării spiritului.

Reiki – energie, echilibru, pace 2

Cine și cum poate practica Reiki

Capacitatea de a practica Reiki se obține numai în urma primirii acordajelor specifice fiecărui grad în parte. Acordajul, numit și “inițierea Reiki”, reglează practic frecventa la care practicantul se conectează la Sursa de Energie, creând o legătură permanenta cu aceasta. Acordajul este oferit de un maestru, care la rândul sau a primit același acordaj de la un alt maestru, pe linia lui Mikao Usui.

Menționez ca oricine poate primi inițierea Reiki Usui și practica, indiferent de rasa, religie, sex, vârstă, profesie, convingeri filosofice sau alte tehnici sau terapii de vindecare pe care le folosește.

Partea frumoasa a acestei metode consta în faptul ca oricine o poate experimenta, fie participând la ședințe de terapie cu un terapeut Reiki, fie primind inițierea Reiki, astfel încât sa-și poată aplica singuri acest tip de tratament energetic.

UrbanMasaj oferă terapii Reiki, individuale și de grup, precum și cursuri în cadrul cărora cei interesați pot primi inițierea în Reiki și își pot însuși tehnicile specifice practicii Reiki.

Urmărește calendarul de evenimente pentru a afla când este următorul curs!

Articol semnat de Laura Mihaela Liciu, psihoterapeut, maestru Reiki

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter Urban Masaj

Newsletter

Prin abonare confirmați că aveți peste 18 ani și ați citit politica de confidențialitate împreună cu termenii și condițiile