Efectuăm actualizări la prețuri în acest moment! Posibil în unele pagini să fie afișat prețul vechi. Solicitați prețul nou la recepție!

Știai că masajul cu pietre vulcanice redă starea de echilibru a organelor interne ale corpului?

Știai că masajul cu pietre vulcanice redă starea de echilibru a organelor interne ale corpului? 1

Zilele trecute am avut o clientă foarte draguță care a venit la Urban Masaj pentru un masaj cu pietre calde, neștiind prea multe despre beneficiile acestui masaj, doar că i-a plăcut cum sună “Masaj cu roci de bazalt/vulcanice încălzite”. După o discuție cu ea am realizat că prea puține sunt persoanele care au un minim de cunoștințe despre ce presupune această terapie prin masaj, cum se realizează și care sunt beneficiile ei, valoarea adăugată pe care o aduce sănătății.

În acest sens astăzi voi povesti despre acest masaj, care în adevăratul sens al cuvântului, reprezintă o terapie.

Ce este masajul cu pietre de bazalt/vulcanice încălzite?

Masajul cu roci de bazalt este o terapie utilizată în spa-urile din întreaga lume încă de la începutul anilor ’90, utilizând efectele binefăcătoare ale apei, pietrelor, miresmelor îmbătătoare ale uleiurilor aromatice și căldura generate de pietrele vulcanice. Terapia cu roci vulcanice calde atinge diferiți centri energetici, sub denumirea de chakre.

Corpul uman are șapte chakre principale, care se găsesc pe linia mediană a corpului uman, de-a lungul coloanei vertebrale și comunică între ele prin canale energetice conectate cu anumite organe și funcții ale corpului, numite meridiane.

Prin masajul cu pietre încălzite se stimulează eliberarea energiei din zonele tensionate.

Cum se realizează acest masaj?

Pietrele (54 la număr) se încălzesc în cuve speciale la temperaturi de 40 – 50 grade Celsius. Masajul se efectuează centriped de la periferia corpului către centrul acestuia. Pentru spate și membre se folosesc pietre rotunde, iar pentru gât și coloana cervicală se folosesc pietre de dimensiuni reduse. Masajul cu pietre calde îmbină mai multe terapii, dar cele mai întâlnite tehnici folosite de terapeut sunt cele de fricțiune, vibrație și effleurage.

Care sunt Beneficiile masajului cu pietre de bazalt/vulcanice încălzite?

    • Pietrele încălzite lucrează acolo unde corpul are nevoie, având o concentrație ridicată de fier și magneziu, acumulează mai multă căldură pe care o dispersează în timp.
    • Așezarea pietrelor în palme sau între degetele de la picioare presupune îmbunătățirea fluxului energetic în corp prin fluidizarea circulației sanguine și limfatice, creșterea procesului de detoxifiere generând, astfel, un echilibru în organism.
    • Spre exemplu dacă, pe o anumită zonă, pietrele se răcesc mai repede, înseamnă că ne confruntăm cu un dezechilibru, iar când corpul uman începe să funcționeze în parametri normali, căldura pietrelor crește nutriția și stimulează procesul metabolic la nivel celular, de unde rezultă și creșterea procesului de detoxifiere a ficatului și a rinichilor.
    • Sănătatea organismului și a organelor interne este ca un cerc unde, stimularea unui proces conduce la activarea altora, redând organismului energia necesară unei funcționări corecte și vitalitatea necesară unei stări de bine.

Cred că este foarte important să deținem informațiile corecte atunci când vine vorba de sănătatea noastră, dar mai ales în mâinile cui ne încredințăm sănătatea.

Așa cum bine zicea Buda “Every human being is the author of their own health or disease.” (Fiecare ființă umană este autorul propriei sănătăși sau boli.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter Urban Masaj

Newsletter

Prin abonare confirmați că aveți peste 18 ani și ați citit politica de confidențialitate împreună cu termenii și condițiile